physiokey en mylogenics @crossfitasperen

» Hans van der Perk

Mijn eerste kennismaking met de physiokey was via Carel Schott van Schott&Co. Hij was enthousiast over ‘iets’ dat top zou werken via behandeling van de fasciae, maar dan niet manueel, maar via een apparaat. Dat maakte me nieuwsgierig en met dat in mijn achterhoofd ben ik bij Nancy langs gegaan voor een gesprek en om kennis te maken met de Physiokey. Ik was toen zeker enthousiast, maar hikte wel tegen de aanschafprijs aan. Aangezien ik de Physiokey een maand kon huren om zo te ervaren hoe het in mijn praktijk zou passen, heb ik dus ook daadwerkelijk ervaren hoe het werkte. En dat was met een woord verbazingwekkend, in positieve zin.

De eerste persoon die ik behandeld heb, was mijn zwager met een flinke zweepslag in zijn kuit. Normaal toch een herstelperiode van 4 tot 6 weken. Na 3 dagen, 3 x daags behandelen, was het grotendeels hersteld en kon hij weer pijnvrij bewegen. Geen sprongbewegingen, maar verder alles.

Sinds het begin pas ik het bij alle Mylogenics behandelingen toe, die ik uitvoer. Dus ik doe een manuele behandeling en vervolgens behandel ik verder met de Physiokey. Ook behandel ik soms alleen met de Physiokey, als manueel te pijnlijk is. Met de Physiokey kan ik dan nog wel succesvol behandelen. Dat is echt top. Het levert effectievere behandelingen op, daar ben ik echt blij mee.

Wat ik echt waardevol vind van de Physiokey is de diagnose functie die er in zit, naast diverse behandelinstellingen. Dit is anders niet zo mogelijk als via deze wijze. Ook het beter inbrengen in de huid van oliën werkt echt goed.

De Physiokey is in mijn ogen een must voor een zichzelf respecterende behandelaar die mee gaat met de nieuwste inzichten op gebied van fasciae en werking vegetatief zenuwstelsel.

Hans van der Perk is eigenaar en hoofdtrainer bij Crossfit Asperen en Health Center De Schildkamp. Zijn bio vindt je hier.