Physiokey in de Bundesliga

De medische begeleiding bij Eintracht Frankfurt, één van de grootste voetbalteams in de Bundesliga gebruikt sinds kort de Physiokey.
Het team in Frankfurt werd al voorgegaan door Darmstadt´98, een ander Duits Eredivisie team. De technologie wordt daar al wat langer ingezet.

Lilien Darmstadt

Darmstadt werd dit jaar eerste op een belangrijke lijst. Nee, ze haalden niet het Kampioenschap, ook niet bijna. Wel wonnen de Lilien (Lelies, zie logo) de competitie: minste uitval dagen in de Bundesliga.

Het Bundesliga blessurerapport van ’15/’16 toonde aan dat er in dit team de minste uitvaldagen tijdens het seizoen geweest waren. Het bleek uit nood geboren. Met een eigenlijk te krappe selectie werden trainingen en hersteltrainingen sterker afgestemd op de fysiologie van de sporters, die door de teamfysio behandeld worden, waaronder ook met de Physiokey. En de Sanakey kan door de spelers zelf gebruikt worden wanneer nodig. Zo wordt er ook bij een blessure, of dreigende schade, steeds snel en adequaat op de behoefte van het lichaam ingespeeld.  De integrale visie op blessure- en inspanningsherstel en stressregulatie betaalt zich bij het dynamisch werkende topsport lichaam (uiteraard) snel uit.

verletzungstabelle_1516_eng
The Bundesliga injury table gemaakt door fussballverletzungen.de, met dank aan Fabian Siegel.

De Physiokey en Sanakey zijn een nieuwe generatie biofeedback tools, waarvan de werkwijzen uitstekend passen in een dynamische topsportomgeving. Snel resultaat en duidelijk effect zijn hier een vereiste. Op dit moment wordt Eintracht’s begeleidingsteam getraind in Duitsland om de therapie optimaal te gebruiken.

Topsportreferenties